Karneval i Aalborg 2017

Aalborg Karneval er Nordeuropas største folkelige karnevalsparade med omkring 60.000 deltagere og 100.000 tilskuere. Gå ikke glip af denne farverige, fantasifulde og grænseoverskridende oplevelse. Alle kan deltage i paraden – sæt blot fantasien i sving:

“Gaden er scenen – du er gøgleren!”Aalborg Karneval bygger på tre store hovedbegivenheder: Stjerneparaden, Battle of Carnival Bands og Børnekarneval.

Les mer

Hals Bowling

Alle banene på bowlingsenteret er nyrenoverte. Med 8 baner og en hyggelig atmosfære i forlengelse av Hals Hotel er det opplagt å kombinere bowlingen med en hyggelig middag. Bowlingsenteret har dessuten egen bar med mulighet for å kjøpe drikkevarer og snacks under bowlingen.

Les mer

Middelalderdagene på Voergaard

Møt middelalderens liv på herregårdenVoergaard til biskop Stygge Krumpen anno 1533.

Her har biskop Stygge Krumpen fra Børglum Kloster og frillen hans, Elsebeth Gyldenstierne, deres lysthus, der de fordriver tiden med besøk av borgere og adelsfolk fra nær og fjern. Rundt dem er det en vrimmel av liv, lukt og lyd. Håndverkere og handelsfolk falbyr deres varer, nonner og munker høres i salig sang. Landsknekter trener til kamp, tilreisende musikanter og gjøglere viser deres kunster, alt mens maten steker på grillen og det stekes brød til biskoppens bord. Den store bliden avfyres, fergen frakter godtfolk over vollgraven og kampriddere og landsknekter viser deres ferdigheter for biskop Stygge Krumpen og gjestene hans.

Les mer

RIB-IT er stedet, der vann og action møtes på Limfjorden!

RIB-IT er stedet, der vann og action møtes på Limfjorden! RIB-IT tilbyr uforglemmelige opplevelser på vannet i de to spesialdesignede båtene deres, som er Danmarks største kommersielle speedbåter. Det arrangeres seilturer for både private og foretak. Det kan være opp til 12 passasjerer på hver båt av gangen, og det tilbys et utall av muligheter for moro på vannet, bl.a. watercast, teambuilding og utdrikningslag. Da farten er høy, er sikkerheten særeles viktig hos RIB-IT.

Les mer

OnAdventure - Kajakkurser i Aalborg

Utforsk Aalborg og Nordjylland i havkajakk. Er du nybegynner eller øvet kajakkroer, som vil på opplevelsestur på Limfjorden, kan du få assistance og finne inspirasjon hos OnAdventure. OnAdventure gir deg en god start og guider deg sikkert gjennom gode opplevelser i kajakken med kompetente instruktører og kvalitetsutstyr. OnAdventure tilbyr introkurs, weekendkurs og havkajakksurf. Dessuten arrangeres det løpende opplevelsesturer og særlige arrangementer.

Les mer

Torgedager

Om sommeren er det Torgedag i Hals hver onsdag. Hele byen er på ende og Midtergade sperres, så kremmerne kan sette opp de små bodene sine. Gå på jakt og få litt ferieminner med hjem i kofferten! Om mandagen er det marked på havnen i Hou.

Les mer

Nibe Festival

Nibe Festival, som også er kjent under navnet Den Lille Fede, er en av Danmarks hyggeligste festivaler og trekker til et bredt publikum. Uansett om man vil ha med hele festivalen eller bare fornemme stemningen en enkelt dag, så er Skalskoven i Nibe det helt riktige stedet for musikkelskere i alle aldre.

Les mer

Hjallerup Marked

Siden 1744 har Hjallerup Marked vært en av de store begivenhetene på Nordjylland. Markedet var opprinnelig et hestemarked og er det stadigvekk i dag – dog er markedet siden blitt utvidet med kremmerboder, tivoli og masse av musikk og underholdning for barn og voksne. Rundt 200.000 mennesker legger veien bortom Hjallerup på markedsdagene og er med på å gjøre markedet til en fest.

Les mer

Dronninglund Cup

Hvert år møtes håndballspillere fra hele verden til Danmarks største, internasjonale ungdomsturnering. Bortsett fra en masse håndballkamper og muligheten for å knytte vennskaper med andre spillere fra hele verden, byr turneringen på et hav av fritidsaktiviteter som ungdomsdiskotek, beachvolley, minigolf og turer til skog og strand.

Les mer

Fiskesjøer

Der er rik anledning til å ta på en hyggelig fisketur på den neste ferien din. I området mellom Hou og Hals er det to fiskesjøer – Lagunen Fiskesø og Koldkærgaard Fiskesø. Her kan du leie fiskeutstyret og du betaler enten for en dag eller et par timer. Du kan også kjøpe fiskekort og dermed få adgang til å fiske andre steder.

Fra Sæby og Hirtshals kan man dessuten ta en tur ut på havet med fiskeskøyte og fiske. Informasjon om dette kan fås på de lokale turistbyråene.

Les mer

Svømmehaller

Det er fine muligheter for å bade – også selvom været er dårlig. Holder du ferie i Lyngså, er den nærmeste svømmehallen Sæby Svømmebad.

Holder du ferie i Hals/ Hou og vil barna gjerne ha berg- og dalbaner og de voksne wellness, sauna og dampbad, så bør turen gå til Nørresundby, hvor Skansebadet holder til. Her kan man uten problemer tilbringe et par regnværstimer.

Les mer

Tordenskioldsdagene

Ta med tilbake til år 1717 og vær med på å feire Tordenskioldsdagene i Frederikshavn. Her kan dere besøke en levende 1700-talls by med marked, underholdning, sjøslag og mye mere. En landsby anno 1717 er bygget opp rundt Krudttårnet, og her finner dere stemningsfulle markeder med handelsboder, tiggere, musikanter, soldater og mye annet. Opplev det store sjøslaget, når Tordenskiold kjemper mot og vinner over svensken i et skuespill, som har 1000 deltagere i autentiske 1700-talls klesdrakter. Nyt også synet av de mange store treskipene i havnen, som kommer fra både Danmark og utlandet. Hele uken etter Tordenskioldsdagene fortsetter markedet med handel, barneaktiviteter og kanonsalutt ved solnedgang.

Les mer

M/S Kysten

M/S "Kysten" seiler på Limfjorden fra Aalborg, Hals og Nibe på faste tider. Turene varer cirka 50 min. Billetter kjøpes online eller bestilles på telefon 26 24 58 95. Billetbestilling anbefales. Medbrakt mat kan nytes ombord. Salg av kaffe, te, kalde drikkevarer og iskrem. Grupper opp til 36 personer kan leie hele skipet.

Les mer